Teritoriul comunei Mironeasa aparţine de podişul Central Moldovenesc.
Ca așezare geografică, teritoriul este situat în partea de sud a judeţului Iaşi şi are ca vecini: la nord - comuna Voineşti, la nord-est - comuna Mogoşeşti, la sud-vest - comuna Ipatele, la sud-est - comuna Scheia şi la vest - comuna Ţibana. Satul se află la o distanță de 50 km de orașul Iași, 14 km de Negrești/Vaslui și 5 km de Mănăstirea Hadâmbu.
În anul 1908, ia ființă satul Brustureț sau “Ursari”, sat de țigani ce s-a format din 10 familii pe o porțiune din marginea moșiei Ghica. Se mai numește si “Ursari” deoarece au fost câteva familii de țigani: Radu, Caloianu, Craioveanu, familii ce aveau urși cu, care plecau la diferite târguri din țară. Acești țigani au muncit pe moșia Ghica până în 1922, când pământul a fost dat oamenilor din Mironeasa.
În sat se află biserica cu hramul “Sf. Lazăr”, biserică nou înființată(construită între anii 2004-2008 de către P.C. Pr. Cârcu Ioan).
Până în anul 2011, parohia Brustureț a fost suplinită de PC Pr. Cârcu Ioan de la parohia Mironeasa.
În anul 2011, pe 10 noiembrie, PC Pr. Villie Doroșincă(Protopop al Protopopiatului Iași II) prin binecuvântarea IPS Teofan a numit preot pe seama parohiei Brustureț pe PC Pr. Buțincu Dan-Florin.
Pe data de 19 noiembrie 2011 prin mila și binecuvântarea lui Dumnezeu, a avut loc vizita pastorală a IPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu IPS Dr. Serafim Joantă, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord, moment în care s-a adus și Sf. Antimis la această parohie.
În prezent se fac demersuri pentru începerea construcţiei catapetesmei și pentru pictarea bisericii.